Системата за умна домашна автоматизация добавя комфорт, удобство и спокойствие във всяко домакинство.Не се съмняваме, че живеем в епоха на бързо развиваща се технология. За по-малко от двадесет години преминахме от зависимост от жични телефони за почти всички наши комуникации до носенето на интелигентни компютри в джобовете си, които могат да изпълняват множество комуникационни функции наведнъж.Развитието на смартфоните е експлодирало през 2000-те години, а развитието на умните домове се появи през 2010-та като следващата стъпка в технологичния напредък на човечеството.

КАКВО Е УМНАТА ДОМАШНА АВТОМАТИЗАЦИЯ?

Електронни устройства, апарати или системи, свързани в споделена мрежа, които могат да бъдат контролирани независимо и отдалечено, попадат в категорията на технологията за умни домове.Терминът "свързан дом" също се отнася до вашата домашна технология, която работи заедно в една система. Вашите ключалки, апарати, камери за сигурност, осветление, термостат, аудио колони и телевизори могат да бъдат свързани към обща система. "Свързаният дом" може да бъде контролиран и управляван чрез мобилно устройство с тъчскрийн от вашия смартфон.Такава високотехнологична функционалност и лукс не бяха възможни в миналото, но можете да се възползвате от тези нови възможности с умната домашна автоматизация. Основната цел на потребителската домашна автоматизация е да направи живота на хората по-лесен и приятен. С разширяването на развитието на технологиите, възможностите за направата на вашия дом по-умен са безкрайни.

ГОЛЕМИТЕ ПРЕДИМСТВА НА УМНАТА ДОМАШНА АВТОМАТИЗАЦИЯ

Някои хора все още смятат умната домашна автоматизация за интересен начин за някои собственици на имоти да бъдат в крак с последните фантастични технологии. Други я считат за възможност за собствениците на имоти да се похвалят. Ако все още мислите по този начин, прочетете. По-долу сме изброили някои практически предимства на домашната автоматизация.

Как ще се чувствате да управлявате всичките си устройства в дома от едно място?

Умната домашна автоматизация е удобна. Безспорна голяма крачка напред за домашната автоматизация и технологията като цяло е възможността да се поддържат всички устройства в дома ви свързани чрез един интерфейс. Понякога всичко, което трябва да направите, е да се научите да използвате едно приложение на вашия телефон и безброй функции и устройства в целия ви дом ще бъдат достъпни за вас отдалечено по всяко време, контролирани с едно натискане на бутон. Много нови и по-възрастни потребители оценяват липсата на стръмна крива на обучение и лесния достъп до функциите, които желаете за вашия дом.Автоматизацията предлага гъвкавост за нови устройства и апарати.Системите за умни домове са проектирани да посрещат нови апарати, устройства и технологии. С течение на времето, вашите нови съвременни апарати ще остареят, тъй като ще се появят и развият нови, по-впечатляващи модели, така че е хубаво да можете да ги интегрирате във вашия съществуващ умен дом безпроблемно. Вашата роля като собственик на имот става много по-лесна, тъй като ще продължите да подобрявате своя начин на живот с най-новите технологии, без да сменяте цялата система. И вътрешното, и външното пространство ще станат игрище за откриване и тестване на нови технологии и нови гаджета, които да добавите към вашата колекция от забавни умни устройства.

Те максимизират сигурността на дома.

Вашата домашна сигурност може да се повиши, когато интегрирате умни камери и други мерки за сигурност и наблюдение във вашата умна домашна мрежа. Възможностите са неограничени, а среден свързан дом изследва само десетки от тях. Има автоматизирани ключалки, камери за наблюдение, детектори за движение и други конкретни мерки за сигурност, които могат да бъдат свързани чрез вашите системи за домашна автоматизация. Това ще ви позволи да ги активирате от вашия телефон преди да заспите или да ги поставите на таймер. Вашият телефон може да получава сигнали за сигурност, което ви позволява да наблюдавате дома си в реално време, независимо дали разхождате кучето си, работите в офиса или отивате на ваканция в друга държава.

Управление на функциите на дома от разстояние.

Някои хора подценяват силата на управлението на функциите на дома от разстояние, но това е преди да го опитат. Представете си, че поръчвате домът ви да се охлади в горещ ден, така че да е уютно и комфортно, когато се върнете от работа. Все още сте в магазина, но ви се иска вече да сте започнали вечерята? Заповядайте на вашата фурна да започне предварителното загряване, докато сте по пътя обратно. Сценариите са безкрайни, защото можете да видите кой е пред вратата ви, да проверите дали сте оставили светлините включени или да се уверите, че сте изключили всички уреди, докато сте отсъствали.

Умните системи повишават енергийната ефективност.

Енергийната ефективност е актуална тема в Сан Диего, и можете да използвате технологията на умния дом, за да направите пространството си по-енергоспестяващо. Умни свързани устройства като програмируем термостат могат да ви помогнат да имате по-точен контрол върху отоплението и охлаждането. Умният програмируем термостат предлага най-добрите енергоспестяващи настройки през целия ден, базирани на фактите, които запомня за вашия температурен комфорт и график. Когато влизате или излизате от стаята, светлините могат да се включват и изключват автоматично. Моторизираните щори могат да бъдат настроени да се затварят и да преминават в режим на вечерна осветеност, когато залязва слънцето. С умната автоматизация на дома вече няма да се тревожите за излишно разходване на енергия.

Умната автоматизация на дома подобрява функционалността на уредите.

Свързването на уредите и другите системи на дома с умна автоматизация може да помогне и да извлечете повече ползи от вашите устройства. Например можете да управлявате колекцията си от филми и музика и да забавлявате по-добре гостите си с интелигентно проектирана аудио система и домашно кино. Дали се тревожите, че ще претоплите или недоготвите храна? Вашият свързан умен фурната ще ви помогне да приготвите храната си до съвършенство. Можете да откриете по-подходящи приложения и канали с вашите любими програми чрез смарт телевизор. Вашият домашен живот може да стане много по-приятен и по-лесен за управление с технологията на автоматизацията!

Управление на домашни функции.

Умните устройства водят дневници и предоставят отчети. Те ви предоставят възможността да получите информация за начина, по който работи вашият дом. Става възможно да анализирате какви ястия готвите във вашата фурна и какъв вид храни съхранявате в хладилника си. Информацията ще включва вашите навици за консумация на енергия във времето. Можете да следите колко телевизия гледате и какво гледате по телевизията. Тези данни ще ви позволят да анализирате своите ежедневни навици и поведение. Този знания могат да ви подтикнат да действате и да направите корекции, за да живеете желания от вас начин на живот.

Осмото предимство на умната автоматизация на дома.

Освен всичко това, има и друго предимство на умните домове. Това е свързано с това как умната технология на дома ще се развива в бъдещите години.Най-значимите иноватори и технологични компании в света влязоха в състезанието за създаване на висококачествени системи, подхранвани от интереса на потребителите. В резултат на това непрекъснато се проектира по-добра умна технология, за да отговори на нуждите на нашия дигитален свят.Ето колко вълнуващо е да си представите какво може да направи автоматизацията на дома за вас, но още по-ценно е да го изпитате на практика. Ако сте заинтересовани да откриете как да подобрите дома си и да изследвате възможностите за умна технология на дома за вашия дом, вашето семейство или вашата фирма, свържете се с нас!