Много хора смятат енергоспестяващите подобрения в дома като нещо практично,но само ако имаш излишни приходи. Но енергоспестяващите мерки в дома са инвестиция. Парите, които инвестирате, се възвръщат многократно, като намалявате Вашите сметки завинаги.                                   

Вижте спестяванията при най-честите енергоспестяващи подобрения в дома:

Нов котел

Един дом спестява около 340 годишно, когато се смени старият котел с котел с Клас A. Котлите клас A губят по-малко от 10% от енергията, в сравнение с котлите с рейтинг G, които губят 30% - загуба от 30 за всеки 100 от сметката за енергия, която получавате.

Изолация на тавана

Около 25% от топлината в дома Ви се губи през покрива. Изолирането на тавана или мансардата е начин да намалите тази загуба на топлина и да намалите разходите за отопление на дома. Изолацията на тавана има живот до 40 години и Ви спестява разходи всеки ден.

Прозорци

Двойното стъкло спестява от 100 до 120 годишно и помага на стаите да се запазват по-топли.Двойното стъкло е нещо, което собствениците на имоти и ценители на имоти търсят, ако имотът Ви се появи на пазара.

Алтернативно отопление за дома

Представете си, че никога повече няма да плащате газови сметки!

Все повече собственици на имоти в Европа се обръщат към алтернативни начини за отопление на домовете си. Преходът към зелена енергия, като слънчеви панели за отопление и термопомпи за въздух, е по-добър за околната среда. Това означава, че вече не сте в ръцете на доставчиците на енергия и техните цени.

Генерирането на топлина от въздуха и слънчевата светлина Ви спестява значителни разходи годишно. Можете да изберете да се откажете напълно от използването на газ или да комбинирате алтернативни методи за отопление с комбинирания котел и системата за централно отопление.

Как е най-добре да създадете енергоспестяващ дом?

Най-добрият подход е да комбинирате няколко различни мерки, за да създадете и запазите топлина в дома. Няма особен смисъл да залагате висок бюджет за замяна на отоплителната система, ако къщата Ви е стара. Бюджета може да бъдат по-добре вложен за изолация в първата фаза.

Най-добрият начин да разберете е да направите проучване от консултант по отопление на дома. Той ще разгледа дома Ви и ще Ви каже как може да бъде по-ефективен.